måndag 30 augusti 2010

Gothia diskussionen och sabotage

Stephan Philipson har ställt en interpellation i kommunfullmäktige och skriver insändare om vad han och det parti han tillhör skall göra, som ingen annan i kommunledningen har gjort när det gäller Gothia Cup och framtida arrangemang.

Stephan Philipson borde ta reda på fakta innan han kritiserar andra och talar om vad han skall göra så mycket bättre. Gothia Cup subventioneras redan! Boendet för lagen subventioneras med mer än 50 %. Kostnaden per person ligger på samma nivå som i övriga kommuner, där Gothia Cup har verksamhet förlagd. Kungsbacka är mycket populärt bland lagen, som bor här och spelar på våra planer. De ber att få komma tillbaka. Det framgår av ett brev från den ansvariga inom Gothia Cup för login i Kungsbacka, att hon aldrig klagat på dyr övernattning! Problemet för oss är snarare att vi behöver fler planer och logiplatser. Måltidskostnaderna, som diskuteras, kommer att utredas av Service och redovisas för kommunstyrelsen. För ett antal år sedan tog jag initiativ till utvärderings- och planeringsmöten mellan Gothia Cups företrädare och tjänstemän inom skola, fritid och service. Skälet var att få en bra dialog mellan de inblandade parterna, när ett så viktigt arrangemang går av stapeln i vår kommun. Jag borde naturligtvis gått till pressen och slagit mig för bröstet och talat om vad jag gjorde och på så sätt fått plats i mediabruset!

I en annan insändare i lördagens Kungsbacka-Posten kunde man läsa "samtidigt ligger det i en lång tradition från framförallt moderaterna att ogilla allt som har med ungdomar att göra". Hur kan man uttala sig så? Det är inte ens värt att bemöta. Signaturen Kent borde se sig om lite i vår kommun!


Nästa sommar kommer OAS- rörelsen, att komma hit med sitt stora möte, som senaste åren varit i Borås. Det kommer 5-6000 barn, ungdomar och vuxna till detta möte. Jag tror inte att de skulle välja vår kommun, om de inte upplevde Kungsbacka, som en bra och positiv kommun för sitt stora arrangemang.


I lördags förmiddag körde jag förbi Vallda trekant och såg till min bestörtning att samtliga valaffischer, bortsett från Socialdemokraternas var vandaliserade. Översprayade! Det är mycket tråkigt i en demokrati att inte respektera andras åsikter utan sabotera. Det måste vara brist på argument, som ligger bakom dessa tilltag. Det är viktigt att alla partier tar sitt ansvar för att stävja dessa antidemokratiska tilltag. I vår kommun brukar vi kunna samtala med varandra under trevliga former oavsett politisk hemvist!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar