lördag 18 september 2010

1 dag kvar

Slutspurt i valet. Sista partiledardebatten igår var en lite lugnare tillställning, men samma fågor och de rödgröna var väl intränade för frågorna till Fredrik. Finns det inga andra frågor än om sjukförsäkringen, som är intressanta för dem? Om så är fallet har vi har med andra ord vunnit matchen med åtskilliga mål, men valet avgör medborgarna först i morgon.
Vädrets makter var emot oss i morse, men det blev i alla fall möjligt med musikunderhållningen på torget. Tyvärr var det som vanligt fler valarbetare än intresserade väljare där. Lite mera fart i Onsala, men man funderar på om man vinner väljare med röda rosor? Nog är det en väl genomförd mandatperiod. som väger tyngre än en röd ros. Är de kravodlade?
Annars upplever jag en viss trötthet hos våra invånare, som dränkts med våra brochyrer under mer än en månads tid. Många har ju redan förhandsröstat. Igår var det något under en tredjedel av de röstberättigade i Kungsbacka som lagt sina röster. Den som såg köerna på Kungsmässan idag anar att det nog blir mer än en tredjedel som röstat innan valdagen. Vi, Margareta och jag tycker att det är något speciellt med att lägga våra röster i "vår" vallokal på valdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar