torsdag 16 september 2010

Rödgrön utfrågning, Fler träd

I går var det dags för oppositionen att utfrågas. Det var en spänd samstämmighet och på vissa frågor, där man inte var samstämda, gavs inga svar, utan det hänvisades till framtiden. De är inget homogent alternativ till Alliansen. Retoriken är också lite annorlunda från deras sida. Anfall var bästa försvar igår. Av och till besvarades frågorna med vad man anser att regeringen gör fel, och det var kända retoriska formuleringar. Det är mer ärligt mot väljarna att hålla sig till sin egen politik och presenterade den. Man sitter lite och hoppar i soffan när det inte finns möjlighet att ge svar på tal och rätta till de största medvetna felaktigheterna! Kanske jag är färgad, men mig övertygade man inte.
Igår var det en liten manifestation när EKSTA startade upp sin förtätning inom kvarteret Apelsinen 1. Man bjöd på apelsiner och apelsinjuice. Här blev det inte ett första spadtag utan ett startskott i form av en liten sprängsalva. 90 hyreslägenheter blir det i det här projektet och naturligtvis nappade EKSTA med sin miljöprofil på uppropet om ett träd för varje lägenhet!
I går kom också ett glädjande besked från Tornstaden AB, som för en vecka sedan lovade 112 alt 200 träd. Man vill plantera 1000 träd och vill göra det nu!!!!!!!!!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar