tisdag 7 september 2010

Byggnation och gasbussar

Ett av de påståenden som jag oftast får bemöta, handlar om att det inte byggs, och framför allt att det inte byggs några hyresrätter i Kungsbacka.
Bara för att man upprepar något tillräckligt många gånger blir det inte sant. Det som jag skriver här är fakta. I Kungsbacka byggs det mest i Västsverige, Göteborg undantaget, och även i lågkonjunktur. Det byggs mer än 30% hyresrätter i de senaste stora områdena, som är på gång. Björkris ca 42% hyresrätter, Kolla något över 30% och i Väster-om-ån projektet kommer Aranäs att bygga 50% hyresrätter. Förtätningen av Apelsinen, som kommer att ta första spadtaget nästa vecka, är det 100% hyresrätter. I Tölö etapp 2 blir det 42% hyresrätter.
Moderaterna vill naturligtvis också få fram små lägenheter, men det går i dag inte att bygga ”billiga” lägenheter. Små lägenheter behöver också badrum och kök i samma omfattning som en större lägenhet. I nästa hyresrättskvarter, som startas på Björkris kommer det att byggas även ettor, med det hyrestak, som vi satt.
Man får inte glömma att EKSTA fick ett aktieägartillskott för ca ett halvt år sedan. Detta för att lättare kunna bygga i större omfattning.
Igår hade vi på "kommunen" ett möte med byggföretag i regionen och jag fick då möjlighet, att tala om våra önskemål om ungdoms/studentbostäder och trygghetsbostäder. Vi får se om det blir något napp.
I går eftermiddag hade vi också visning av våra nya gasbussar, som trafikerar Kungsbacka stad. Ett stort lyft för miljön både när det gäller utsläpp och buller!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar