tisdag 14 september 2010

Grattis Aranäs!!!!

Så var det världspremiär i Arenahallen i Halmstad. Första Hallandsderbyt någonsin i högsta serien i handboll. Lite nervöst, lite spänt, men den tillresta Aranäsklacken hejade på friskt från sina platser på kortändan. Vem la första målet i första matchen i serien? Jo, Aranäs! Vem vann första matchen? Aranäs! Det kändes lite tungt när Aranäs låg under med 5-1, men med en kämpa anda som heter duga gick man upp till lika, tillbaka till ett måls underläge, åter lika, ett mål upp osv. Matchen var spännande in i sista sekunden. Skulle det bli seger eller vinst? Än en gång Grattis! Lycka till i första hemmamatchen på söndag, en dag som är lika viktig för er som för oss i politiken! Vi har alla jobbat hårt inför den matchen.

Lite politik också. Det har vid några tillfällen kommit frågor om nya hamnanläggningar i Kungsbacka. Detta är en svår fråga. På ena sidan står turistnäringen, "båtfolket" och på andra sidan natur och miljöhänsyn och fisket i alla dess former, både yrkesfiske och fritidsfiske.
När det gäller kusten, så måste vår ingång att värna miljön. Vår känsliga kust klarar inte en tung belastning. Fjorden är skyddad. I de västra delarna finns det förfrågningar om utbyggnad av samtliga befintliga hamnar. Det är miljödomstolen som avgör. På Onsalas västsida finns också grundbottnar med ålgräs, som är viktiga reproduktionsområden. Beträffande den kommersiella delen, dvs att kommunen skall driva verksamheter, så skall och får inte kommunen inte konkurrera, även om det skulle leda till att det kom fler turister. Vi Moderater vill göra allt lättare för de som vill etablera sig!!!! Ta Leaderprojektet i Gottskär som ett exempel. Själv har jag arbetat i projekt med lokala fiskare i Halland för att försöka få igång projekt liknande Bohusfiskarnas satsningar på spännande turistattraktioner. Dessa gynnar istället för att skada havsmiljön. Halland, och Kungsbacka, deltar också i EU- projekt runt Kattegatt- Skagerack ihop med Danska och Norska kommuner för turismen i vårt område. Jag anser att det är möjligt till ett betydligt större nyttjande av vår fina kust utan att överexploatera, men vi måste vara varsamma. Det tar längre tid att läka en skada än att åstadkomma den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar